NOGARA & CO KFT. +36 70 253 4229 info@nogara.hu
Back to top

Nogara

  /  Projektek   /  Innovációs eszközök beszerzése
Innovációs eszközök beszerzése

Innovációs eszközök beszerzése

Gyakran felvetődik a kérdés, főképp elkerülhetetlen innovációs folyamatok beindításánál, hogy miért van szükség ehhez beszerzőre, amennyiben a vállalaton, intézményen belül nincs dedikált beszerzési osztály.

Egy szóval, mit csinál a beszerző, mi köze a szervezeti innovációhoz?

A 21. században bármilyen működő vállalkozásról, intézményről – non profit vagy forprofit – legyen szó, egy adott ponton elkerülhetetlenek a fejlesztési folyamatok beindításai.

Innovációs projekt

Amikor innovációs projektről beszélünk, akkor pedig mindig hosszabb távban kell gondolkodnunk, mert a fejlesztés jellege ezt követeli meg.

Természetesen, mindez akkor sikeres, ha adott vállalat az innovatív fejlesztéseket egy előre meghatározott jövőkép szerint tudatosan, egymásra építve realizálja. Tulajdonképpen minden párhuzamos részfeladatot projektekre bontva részcélonként érdemes megvalósítani, így egyszerre több projekt és megvalósítás is képes futni.

Mivel a szervezeti innováció egymásra épülő projektek sokasága, ezért az ezekhez szükséges szoftverek, hardverek, munkagépek, alkatrészek, alapanyagok, szolgáltatások beszerzése egy teljesen különálló szálon kell fusson, ahhoz, hogy a megvalósítási folyamatok gördülékenyek maradjanak.

A szervezeti innováció négyes célt szolgálhat, ami már önmagában hordozza a „mi az innováció” kérdésre a választ:

  • műszaki fejlesztések bevezetése,
  • új gyártási eljárások, új termékek bevezetése,
  • szervezeti, strukturális megújítás,
  • új marketing szemlélet, új piaci lépések, új logisztikai megoldások.

Ezekben az esetekben kifejezetten előnyös a decentralizált beszerzési eljárás, hisz itt direkt és indirekt beszerzési igények egyaránt felmerülnek.

Innovációs eszközök beszerzéseA hasonló megújítási/fejlesztési (innovációs) törekvések természetesen nem mindig tudatosan születnek, származhatnak piaci nyomásból fakadóan is, és vonatkozhatnak csak a vállalat, intézmény bizonyos területeire.

Legyen szó bármilyen szervezeti innovációs igényről, a beszerzésen sok múlik, hogy mennyi idő alatt, milyen hatékonysággal, milyen piaci áron képes a szükséges eszközöket, szolgáltatásokat teljesíteni. Egy komplex, több szálon futó innovációs projektben, mennyire látja át a vállalat egészét, ahhoz, hogy a beszerzési folyamatot tökéletesíteni tudja.

 

Munkatársaink mögött több innovációs projektben való részvétel van, amelyben ügyfeleinkkel együtt sikeres megvalósításnak lehettünk közreműködői.

Így bizton állíthatjuk, hogy az Ön vállalatának, intézményének is tökéletes innovációs partnerei lehetünk!

 

Kollégáink magas szinten beszélnek több nyelven, értenek a logisztikához, tapasztalatuk van
a komplex feladatok végrehajtásában, rendelési problémák elhárításában továbbá jó
tárgyalási készséggel rendelkeznek. Cégünk ezen készségeiket időszakos tréningekkel is
erősíti.

 

Keressen bennünket bizalommal!