NOGARA & CO KFT. +36 70 253 4229 info@nogara.hu
Back to top

Nogara

  /  Projektek   /  Mezőgazdasági eszközök beszerzése
Mezőgazdasági eszközök beszerzése

Mezőgazdasági eszközök beszerzése

A mezőgazdaság, és a termelői kör az elmúlt évtizedekben mostohagyermekként volt kezelve, holott a legnagyobb létszámú csoportként definiálhatjuk. Természetesen ezek többsége önellátásra termeltek csupán, vagy félig önellátók voltak, de mindenképp olyan gazdaságoknak tekinthetők, amelyek jelentős szerepet játszanak az országos mezőgazdasági termelés ellátásában. Emellett igen erős a munkaerőpiaci felvevőképességük.

Más részről ott vannak azok a mezőgazdasági üzemek, ahol jelentős munkavégzés folyik, a tulajdonos főállású vállalkozó, a termelés profitorientált, nagy eszközbefektetéssel és ráfordítás mellett működnek.

Mezőgazdasági projekt

Korábban egyáltalán nem beszélhettünk mezőgazdasági projektekről, a fejlődés ebben a szektorban nagyon lassú volt, és sok esetben inkább az elvándorlás jellemezte ezt az iparágat, így utánpótlás hiányában a leszakadás volt rá jellemző.

Ma már egyre több olyan fiatal fordul a mezőgazdaság felé, akik látnak mindebben megtérülési potenciált, és szeretnek a földdel, állatokkal, növényekkel foglalkozni.

Szerencsére mind az EU, mind a kormány felismerte ennek az ágazatnak a jelentőségét, miszerint, ha nem kapnak megfelelő mennyiségű és minőségű támogatást, akkor ez a szektor nagyon visszaesik, és nem lesz képes a piacra termelni sem mennyiségben, sem minőségben.

 

A mezőgazdasági projektekhez szükséges beszerzés típusa leginkább a direkt beszerzés kategóriájába esik, hisz többségében gépekre, alkatrészekre, alapanyagokra, telephelyfejlesztésre van szükség.

Ezeknek viszont minőségi, modern és innovatív megléte elengedhetetlen a 21. századi gazdálkodáshoz.

Mezőgazdasági eszközök beszerzéseA mezőgazdasági projektekhez kapcsolódó pályázatok, mint például a fiatal gazda pályázat, precíziós mezőgazdasági pályázatok mind a piaci versenyképesség, a hozzáadott érték, az innovatív módszerek (drónok szerepe a mezőgazdaságban) beépítésére szolgálnak. Valamint a mezőgazdasági üzemek integrálására a digitális technológiák (mezőgazdasági szoftver) felhasználására, és a precíziós termesztési módok elsajátítására.

 

Nagyon sok múlik viszont azon, hogy milyen beszerzési stratégiával valósítják meg a mezőgazdasági pályázatok eszköz – és anyagbeszerzését, hogy a megbízott mennyire jártas és ismeri a direkt beszerzési típus előnyeit vagy hátrányait.

Mennyire képes kezelni egy ilyen komplex beszerzési megbízást.

 

Már ezek felmérése nem kis feladat, hogy a legjobb beszerzési szakembert bízzák meg.

 

Cégünk szerteágazó beszerzési ismerettel és stratégiai kidolgozással várja megkeresését, magasan képzett kollégáinkban nem fog csalódni!

 

Kollégáink magas szinten beszélnek több nyelven, értenek a logisztikához, tapasztalatuk van
a komplex feladatok végrehajtásában, rendelési problémák elhárításában továbbá jó
tárgyalási készséggel rendelkeznek. Cégünk ezen készségeiket időszakos tréningekkel is
erősíti.

 

Keressen bennünket bizalommal!